Foto: Marita Nyheim

14. juni 2014 ble Kristinaskipet velsignet, døpt og sjøsatt etter iherdig arbeid siden 23. november 2013. All ære til Båtbygger Jan Vogt Knudsen som har drevet arbeidet framover under ledelse av Høvedsmann Geir Røvik i Stiftelsen Nytt Osebergskip. Hjertelig takk også til alle frivillige som har arbeidet på skipet og de som har bidratt med økonomiske midler i form av gaver og kjøp av aksjebrev. Foreløpig har vi mottatt støtte på 50.000 kroner fra Sparebank 1, Nøtterøy og 5.000 kroner fra Nøtterøy kommune.

 

Vi håper flere ser at Skipet fremmer det kulturhistoriske miljøet i Tønsberg og spesielt Høymiddelalderen hvor Håkon Håkonsson regjerte fra Tunsberg. Han sendte sin Datter Prinsesse Kristina for å giftes bort til Don Felipe, en av Kong Alfonso X's brødere i Spania i 1258. Statuen av prinsessen vår under Slottsfjellet preger byen Tønsberg. Nå har vi også fått ett skip til Prinsessens ære.

 

Skipets navn er skrevet på Gotisk og er: Kristina av Tunsberg.

 

Skipet er nå på land for siste finpuss og tilpasninger. På linje med Saga Oseberg vil også nå Kristina av Tunsberg kunne seiles og ros av opptil 12 personer. Skipet er en smykke og er i tillegg planlagt leid ut som BRUDESKIP. For de som allerede nå har planer om å leie skipet i år, anbefales det å ta kontakt med Foreningen Kristina av Tunsbergs styreleder Anna Evelyn Lindhjem.

Epost: jac-lin@online.no

 

Vi gleder oss over sjøsetting som ble behørig markert med historisk spill i Middelalderdrakter. Det var En Biskop og 2 Ordførere tilstede. Lurblåsing, Kor og Harpeklang lagde en majestetisk ramme rundt det hele.

 

 

Leif Arne Kjeldsberg

Sekretær for Båtgruppa

Foreningen Prinsesse Kristina av Tunsberg


publisert av    


ditt navn*

din epost adresse*

kommentarer*
You may use these HTML tags:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

verifiseringskode*
 
kommentar notat


ARKIVKATEGORIER